Gemeente Rotterdam

Tijdens de week tegen kindermishandeling is Plustouch gebruikt om awareness te kweken bij jongeren en je stem te laten horen!

De Gemeente Rotterdam klopte bij Plustouch aan met de volgende vragen:
Wat weten jongeren tussen 12 en 18 jaar over kindermishandeling? Hoe kunnen we ze over dit onderwerp feiten leren en leren wat ze moeten doen als het zich voordoet? En hoe kunnen deze jongeren laten weten dat ze tegen kindermishandeling zijn? 

Hoe heeft Plustouch deze vragen uitgewerkt

Aangezien het een zwaar thema is, was het niet eenvoudig om de juiste toon en uitstraling te vinden van de communicatie. Om dit goed af te stemmen hebben er meerdere brainstormsessies plaatsgevonden met de Gemeente Rotterdam met als resultaat:

Er zijn zuilen geplaatst met Plustouch erop bij vijf MBO scholen en bij de Openbare Bibliotheek Rotterdam. We hebben een speciale module ontwikkeld waar vragen werden gesteld die door jongeren beantwoorden konden worden. Deze vragen werden toegelicht met aantoonbare iconen in de huisstijl van de Gemeente Rotterdam.

Met de bestaande Selfie-module hebben we de jongeren de kans gegeven om hun stem te laten horen. Op de foto’s konden ze teksten schrijven zoals “stop kindermishandeling” en “wij zijn tegen kindermishandeling”. Deze foto’s werden vervolgens rechtstreeks op Facebook geplaatst en kon men mailen, waarna ze desgewenst via Instagram of via WhatsApp verspreid konden worden.

RESULTAAT
Op de MBO scholen zijn de vragen door meer dan 6000 scholieren bekeken en beantwoord.